Tuen hakeminen

Leader-rahoitus

Leader -rahoitusta voivat hakea yritykset (pääsääntöisesti alle 5 htv), yhteisöt ja kunnat. Hankehaku on jatkuva. Hakemukset käsitellään Leader Länsi-Saimaan hallituksessa.

Huom. Tällä hetkellä hakemuksia ei voi jättää. Tiedotamme vuosien 2023-27 rahoituksen avautumisesta ja yritysten ja yhdistysten rahoitusmahdollisuuksista myöhemmin.

Leader Länsi-Saimaa tukee paikallislähtöistä toimintaa, joka toteuttaa Viije tähe ratekiamme (kehittämisstrategia vuosille 2023-27) tavoitteita. Leader Länsi-Saimaalle on myönnetty strategian toteuttamiseen 3,2 milj. euroa julkista tukea (EU:n, valtion ja kuntien rahaa). Sen lisäksi kaikissa hankkeissa on toteuttajien omaa rahaa tai muuta yksityistä rahaa. 

Hankkeen suunnittelu

Ota heti idean synnyttyä yhteyttä Leader Länsi-Saimaan henkilökuntaan. Autamme hankkeen suunnittelussa ja opastamme tuen hakemisessa. Tutustu myös yleisimpiin kysymyksiin Leader -rahoituksesta.

Hankesuunnitelma on koko prosessin tärkein asiakirja. Se kannattaa laatia huolellisesti.

 • Hankesuunnitelman perusteella valitaan rahoitettavat hankkeet.
 • Yksityiskohtainen ja selkeä hankesuunnitelma auttaa hankkeen toteuttamisessa.
 • Kun hankkeelle haetaan maksatusta, tukea maksetaan vain hankesuunnitelmassa haettuihin ja hyväksyttyihin kustannuksiin.

Tukihakemus tehdään sähköisesti Hyrrä-järjestelmässä. Hankesuunnitelma kannattaa kirjoittaa ensin wordiin, runkona voi käyttää Hankesuunnitelma(pohjaa).  

Huom. Hankkeen toimenpiteitä ei saa aloittaa ennen kuin hakemus on jätetty Hyrrä-palveluun ja hakija on saanut ilmoituksen hakemuksen vireilletulosta. Ennen ELY-keskuksen virallista rahoituspäätöstä hakija toteuttaa hanketta omalla riskillään.

Millaisia hankkeita Leader Länsi-Saimaa tukee?

Leader Länsi-Saimaa tukee paikallislähtöistä toimintaa, joka toteuttaa Viije tähe ratekiamme tavoitteita. Strategian painopistealueet ovat Elinvoimainen yrittäjyys, Vireä ja osallistuva yhteisö, Ilmasto- ja ympäristöteot sekä Nuoret tekijät

Attachments:
WordHankesuunnitelmapohja[ ]
Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Ratakatu 33, 2. kerros
   53100 Lappeenranta
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

   Seuraa myös

   Facebook 

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake