Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Tee ideastasi totta!

Jaa tämä artikkeli

Ohjeita hankkeen toteuttajalle

Leader -toimisto avustaa hankkeen toteuttajia kaikissa hankkeen vaiheissa. Rahoitusta saaneille hankkeille järjestetään koulutusta/alkupalaveri, jossa käydään läpi hankkeen toteutus. Jos olet epävarma tai haluat neuvoja, ota yhteyttä Leader –toimistoon.

Lue rahoituspäätös huolellisesti läpi mieluiten yhdessä kirjanpitäjän kanssa. Anna myös rahoituspäätöksen kopio kirjanpitäjälle. Jos joku yksityiskohta mietityttää, ota yhteyttä Leader-toimistoon.

Tuki maksetaan jälkikäteen toteutuneiden kustannusten mukaan.

Maksatuksen hakeminen

Hae maksatusta pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa. 

Maksatushakemus tehdään Hyrrässä. 

Ota yhteyttä Leader-toimistoon, jos tarvitset neuvoja maksuhakemuksen tekemiseen!

Tiedotusohje

Kaikessa materiaalissa, jota hankkeessa tuotetaan (kuten esitteet, raportit, oppaat, tiedotteet, julisteet, lehti-ilmoitukset ja internetsivut), on kerrottava, että hanke on saanut EU-rahoitusta Leader-ryhmältä. Helpointa on lisätä logot, jotka löytyvät Maaseutu.fi materiaalipankista (linkit alla).  

Rahoituskauden 2023-27 hankkeissa käytettävät logot

Tärkein yksittäinen tunnus on EU:n tunnus. Jos käytät viestinnässä myös oman organisaatiosi logoa, huomaa, että kaikkien logojen on oltava samanarvoisia (koko, sijoittelu). 

Lue viestintäohjeista lisää täältä. 

Rahoituskauden 2014-22 hankkeissa käytettävät logot  

Mikäli viestinnässä ei ole mainittu rahoittajia (logot eivät ole näkyvissä), voi seurata sanktioita. 

Julisteet ja kyltit 

Jos hanke tai yritystuki on saanut julkista tukea 10 000 - 50 000 euroa, tulee toimitiloihin laittaa näkyvälle paikalle hanketta esittelevä A3 -kokoinen juliste. Se voidaan sijoittaa esim. hankevetäjän työtiloihin ja se tulee olla näkyvillä hankkeen toteutusajan.

Investoinnit, joissa julkinen tuki yli 50 000 euroa, lisäksi tiedotuskyltti
Investointiin, joka on saanut julkista tukea yli 50 000 euroa, tulee investoinnin yhteyteen näkyvälle paikalle sijoittaa tiedotuskyltti. Kyltin tulee olla paikallaan hankkeen ajan. Tiedot voi esittää myös sähköisellä näytöllä. 

Kysy juliste- ja kylttipohjia Leader-ryhmältä.