Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jatkuvan kasvatuksen metsäretki Taipalsaarella 1.10.2023

Tervetuloa tutustumaan käytännönläheisesti jatkuvan kasvatuksen metsänhoidon menetelmiin. Retkellä tutustutaan metsäkuvioihin, joissa on siirrytty päätehakkuuseen tähtäävästä kasvatusmenetelmästä jatkuvan kasvatuksen metsänhoitomenetelmiin. 
Jatkuvalla kasvatuksella eli jatkuvapeitteisellä metsänkasvatuksella tarkoitetaan metsänhoitoa, jossa metsä pysyy peitteisenä eikä sitä uudisteta avohakkuun keinoin. Menetelmä on yleistymässä Suomessa ja sillä tähdätään muun muassa metsätulojen tasaisempaan virtaan, tukkipuuosuuden kasvattamiseen metsän myynnissä, virkistys- ja luontoarvojen säilyttämiseen sekä metsänuudistuksesta johtuvien kustannusten vähentämiseen. Metsänkasvatuksen monipuolistamisesta voi löytyä ratkaisuja myös metsätuhojen kuten kirjanpainajan leviämisen ehkäisyyn.
Retken oppaina toimivat metsänomistajan edustaja Eeva Kurenniemi sekä metsänhoitaja ja yrittäjä Jussi Saarinen Metsätietopalvelu Silmusta. Retken aikana käydään erilaisilla metsäkuvioilla, joissa esitellään jatkuvan kasvatuksen metsänhoitoa niin talouden, virkistyskäytön kuin luontoarvojenkin näkökulmista. 
Retken pituus maastossa kävellen on noin 2 km. Pukeutuminen sään mukaisesti. Sopivat jalkineet ovat tukevat kengät tai kumisaappaat. Kokoontuminen Kurenniemen tilalla (Kurenniementie 274).
Retken päätteeksi on aikaa keskustelulle kahvi- ja teekupposten ääressä. 

Ajankohta: Sunnuntai 1.10.2023 klo 12 (kesto n. 2h).
Paikka: Kurenniemen tila, Kurenniementie 274, Taipalsaari

Lisätietoja antavat:
Eeva Kurenniemi, Osuuskunta Kurenniemen Talo
puh: 050 3090271

Jussi Saarinen, metsänhoitaja, Metsätietopalvelu Silmu Oy
puh: 0400 499 179

Henri Niiranen, hankevetäjä, Meidän jälkemme – luonnosta voimaa -hanke
puh: 050 4777 330

Retken järjestävät:
- Eeva Kurenniemi ja Anna Vuori, Osuuskunta Kurenniemen Talo
- Leader Länsi-Saimaa, Meidän jälkemme – luonnosta voimaa

  • Osumia: 100