Kaakkois-Suomi kilpailee vuoden 2020 Maaseutuparlamentista

Leader Länsi-Saimaa ry yhteistyökumppaneineen on mukana Maaseutuparlamentti 2020 -paikkakisassa. Suomen maaseutujen ykköstapahtumasta kilpailee kaikkiaan seitsemän paikkaa ja yhteistyöverkostoa eri puolilta Suomea. Maaseutuparlamentin tapahtumapaikka 1.–3.10.2020 ratkeaa lopullisesti maaliskuussa avoimen nettiäänestyksen kautta.

Maaseutuparlamentti keräsi edellisen kerran yli 2000 kävijää

Maaseutuparlamentti 2020 kokoaa kaikki maaseudun mahdollisuuksista innostuneet ja kiinnostuneet yhteen miettimään maaseudulla syntyviä ja siellä toimivia kestäviä ratkaisuja 1.-3.10.2020. Maaseutuparlamentti 2020 –paikkakisan kautta haetaan tapahtumapaikkaa, jossa maaseutuinnostus ja maaseutupoliittinen tahto näkyvät ja myös tuntuvat. Tapahtumapaikalta edellytetään lisäksi toimivia ja tarpeeksi suuria tiloja. Tapahtuma kokosi vuonna 2017 noin 800 osallistujaa ja yhteensä yli 2000 kävijää. Edellisen tapahtuman toteutukseen osallistui yli 40 maaseudulla toimivaa organisaatiota.

Kisaan ovat ilmoittautuneet mukaan Janakkalan kunta (Kanta-Häme), Kannuksen kaupunki (Keski-Pohjanmaa), Kurikan kaupunki (Etelä-Pohjanmaa), Leader Länsi-Saimaa ry ja yhteistyökumppanit yhdessä Kaakkois-Suomen nuorten kanssa (Etelä-Karjala ja Kymenlaakso), Kainuun Nuotta ry ja Sotkamon kunta ym. (Kainuu), Nurmeksen kaupunki (Pohjois-Karjala) ja Ähtärin kaupunki ja Ähtäri Zoo (Etelä-Pohjanmaa). Jokaisen ehdotuksen takana on laajempi yhteistyöverkosto, johon kuuluu useampi organisaatio. 

Kaakkois-Suomen hakemuksen taustalla ovat Kaakkois-Suomen Leader-yhdistykset, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntaliitot, Lappeenrannan, Imatran ja Kouvolan kaupungit, Saimaan AMK, LUT-yliopisto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, MTK Kaakkois-Suomi, Kouvolan nuorisovaltuusto, Skynett ry, paikallisia 4H-yhdistyksiä, Imatran Pallo-Veikot IPV ry, Tyynelän tila, Kymenlaakson kylät ry ja Etelä-Karjalan kylät ry sekä alueen nuoria.

Raati valitsee sopivimmat ehdotukset avoimeen nettiäänestykseen

Kisa etenee nyt raadin työskentelyyn. Maaseutuparlamentin paikkakisan raadissa istuvat Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri Christell Åström maa- ja metsätalousministeriöstä, verkostopalveluiden johtaja Teemu Hauhia Ruokavirastosta, toiminnanjohtaja Merja Kaija Suomen Kylät ry:stä (Pohjois-Savon Kylät ry), elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola MTK ry:stä, päätoimittaja Jouni Kemppainen Maaseudun Tulevaisuudesta, toiminnanjohtaja Paula Yliselä Maaseudun Sivistysliitosta, asiantuntija Hanna Mattila Sitrasta sekä viestintäpäällikkö Mia Wikström SLC:stä. 

Raati valitsee avoimeen nettiäänestykseen sopivimmat ehdotukset. Lopulliseen tapahtumapaikan valintaan voi vaikuttaa netin kautta jokainen kiinnostunut. Nettiäänestyksestä tiedotetaan maaliskuussa Maaseutuparlamentti.fi –sivuilla sekä Maaseutuparlamentin some-kanavissa. 

Maaseutuparlamentin pääjärjestäjätahot ovat Maaseutupolitiikan neuvosto, maaseutuverkostopalvelut, Suomen Kylät ry ja MTK ry. Maaseutuparlamentti järjestetään laajassa yhteistyössä muiden maaseudulla toimivien organisaatioiden kanssa valtionhallinnosta paikallistasolle. 

Lisätietoa Maaseutuparlamentti -tapahtumasta.

Lisätietoa Kaakkois-Suomen osallistumisesta kilpailuun antavat:

Henri Niiranen, sisällöntuottaja, KaakonKantri, p. 050 4777 330, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Terhi Ojanen, toiminnanjohtaja, Leader Länsi-Saimaa ry, p. 045 668 9007, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tutustu Kaakkois-Suomen hakemukseen!

 

 

 

Kipinärahoista nuoret saavat tukea omiin projekteihinsa

Nyt käynnistyy nuorten omien hankkeiden rahoitus! 13-28-vuotiaat nuoret voivat hakea tukea omien projektiensa toteuttamiseen Kipinärahoista. Nuoret voivat järjestää tapahtuman, käynnistää vapaa-ajan toimintaa tai hankkia harrastusvälineitä. Vähintään kolmen nuoren ryhmä voi yhdessä toteuttaa yleishyödyllisen projektin, joka hyödyttää isompaa joukkoa nuoria. Nuori yrittäjä (esim. 4H-yritys tai NY) voi hakea tukea yrityksensä perustamiseen tai kehittämiseen.

Kipinärahaa voi hakea toimintaan, joka tapahtuu Lappeenrannassa, Lemillä, Luumäellä, Savitaipaleella ja Taipalsaarella. Toiminta voi tapahtua myös Lappeenrannan keskusta-alueella.

Tuki on 100-500 €, erityistapauksissa 1 000 €, kuitenkin korkeintaan 90 % projektin kustannuksista. Kipinärahaa haetaan sähköisellä lomakkeella Leader Länsi-Saimaan nettisivuilla.

Hakuja on neljä kertaa vuodessa ja ensimmäinen haku päättyy 31.3.2019. Lue lisää Kipinärahoista.

Nuoret myös päättävät, kenelle rahoitusta myönnetään

Leader-toimintatavan mukaisesti nuoret myös itse päättävät, kenelle Kipinärahaa myönnetään. Etsimmekin nyt aktiivisia 18-28-vuotiaita nuoria, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan ja vaikuttamaan nuorten asioihin. Nuorista kootaan Nuorisoryhmä, joka päättää Kipinärahojen jakamisesta, tiedottaa rahoituksesta omissa piireissään ja voi osallistua myös muuten paikalliseen kehittämiseen Leader Länsi-Saimaan kautta. Kokouksia on noin neljä kertaa vuodessa. Nuorille korvataan kulut ja maksetaan pieni kokouspalkkio.   

Nuorten ryhmän toimintaan osallistuu Leader-hallituksen nuorisovastaava ja tarvittaessa Leader-toimiston henkilökuntaa.

Jos haluat tietää lisää tai haluat osallistua nuorisoryhmään, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Terhi Ojaseen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 045 668 9007) tai hankesihteeri Tiina Sirppiniemeen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 045 135 2804

Infotilaisuudet kunnissa

Tervetuloa kuulemaan Leader-rahoituksesta, Tehotonnit-teemahankkeesta ja nuorten Kipinärahoista kuntien järjestämiin yhdistyspalavereihin:
•    Savitaipale to 7.2.2019 klo 18 kunnantalo, (Kirkkokatu 6)
•    Luumäki ti 12.2. klo 18 kunnantalo, (Linnalantie 33)
•    Taipalsaari to 21.2.2019 kunnantalo Keulasali klo 17.30, (Kellomäentie 1) huom. päivä muuttunut!
•    Lemi ma 4.3. klo 18 Vanha Pappila, (Toukkalantie 5)
•    Lappeen alueraati 6.3. klo 17.30 Lappeenrannan kaupungintalo

Tilaisuuksissa on paikalla Leader Länsi-Saimaan toiminnanjohtaja Terhi Ojanen.

Lappeenrannan infot on tarkoitus pitää alueraadeissa, joiden ajankohta ei ole vielä selvillä.

Jos sinulla on oma tilaisuus, jossa haluaisit kuulla tai keskustella Leader-rahoituksen mahdollisuuksista, ota yhteyttä! Tulemme mielellämme myös muihin tilaisuuksiin.

Tehotonnit-teemahankkeen haku on auki 31.3.2019 asti!

Tehotonnit -teemahankkeen haku on auki 21.1.2019 – 31.3.2019. Hanke on tarkoitettu yhdistysten pienille (n. 1 000-10 000 euron) investoinneille (tuki 50 %), jotka kohentavat asuinympäristöä, kunnostavat yhteisiä tiloja ja parantavat niiden energiataloutta tai kehittävät investointien avulla vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Investoinnit voivat olla kone-, laite- ja kalustoinvestointeja sekä rakentamista tai remontointia. Osan omarahoituksesta voi korvata talkootyöllä.

Lue lisää Tehotonnit-hankkeesta tai kysy lisätietoja Tiina Sirppiniemeltä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 045 135 2804.

Avoimet ovet uudessa toimistossamme 31.1. kello 14-18

Avoimet ovet Leader Länsi- Saimaan uudessa toimistossa torstaina 31.1. kello 14-18

Osoite: Raatimiehenkatu 18, 2.krs, Lappeenranta

Tietoa yhdistyksille suunnatusta Tehotonnit-teemahankkeesta, nuorten Kipinärahoista ja tietenkin myös yritys- ja hanketuista! Kahvittelun lomassa voit kertoa mitä odotat Leader-työltä seuraavalla ohjelmakaudella 2021-2027. 

Samaan aikaan, samassa paikassa: Kino KaakonKantri! Ohjelmistossa non stop –lyhytelokuvia kaakkoissuomalaisista yrityksistä ja hankkeista. Tarjolla tietenkin pop cornia ja karkkia! 

Tervetuloa!

 

Yrittäjäaamiainen Joutsenossa pe 8.2.

Leader Länsi-Saimaa ja Etelä-Karjalan Yrittäjät järjestävät aamiaistapaamisen joutsenolaisille yrittäjille perjantaina 8.2. klo 8.00 kahvila SatamanTornissa.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja näkymistä sekä vaihtamaan kuulumiset! Paikalla ovat Leader Länsi-Saimaan yritystukineuvoja Juri Savtschenko, Etelä-Karjalan Yrittäjistä Pasi Toropainen ja Tarmo Soronen, Lappeenrannan kaupunginvaltuutetut Juha Turkia ja Karoliina Ahtiainen sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumisen. Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätiedot: Juri Savtschenko, p. 045 214 9412 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kahvila SatamanTorni sijaitsee Joutsenon veneseuran tiloissa osoitteessa Poijutie 4, 54100 Joutseno.

TERVETULOA!

Terhi Ojasesta yhdistyksen uusi toiminnanjohtaja 1.12.2018

Leader Länsi-Saimaan hallitus on valinnut yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi Terhi Ojasen (FM). Hän seuraa tehtävässä yhdistyksen pitkäaikaista toiminnanjohtajaa Sirpa Onttista. Terhi  aloittaa toiminnanjohtajana 1.12.2018 sitä ennen hän toimii VIVA-hankkeen hankevetäjänä ja 1.8.2018 alkaen vt. toiminnanjohtajana.

 

 

Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Raatimiehenkatu 18, 2. kerros
   53100 Lappeenranta
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

   Seuraa myös

   Facebook 

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake