Terhi Ojasesta yhdistyksen uusi toiminnanjohtaja 1.12.2018

Leader Länsi-Saimaan hallitus on valinnut yhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi Terhi Ojasen (FM). Hän seuraa tehtävässä yhdistyksen pitkäaikaista toiminnanjohtajaa Sirpa Onttista. Terhi  aloittaa toiminnanjohtajana 1.12.2018 sitä ennen hän toimii VIVA-hankkeen hankevetäjänä ja 1.8.2018 alkaen vt. toiminnanjohtajana.

 

 

Aamupala yrittäjille Savitaipaleella pe 20.4.

Leader Länsi-Saimaa, Savitaipaleen kunta ja Etelä-Karjalan Yrittäjät järjestävät keskustelutilaisuuden aamiaisen parissa savitaipalelaisille yrittäjille perjantaina 20.4. klo 8.00 Olkkolan Kartanossa (Olkkolan Hovi).

Haluamme auttaa kehityshakuisia yrittäjiä ja etsimme uusia tapoja yrityksesi menestymisen tukemiseen. Tule kertomaan meille yrityksesi kuulumiset ja näkymät sekä keskustelemaan ajankohtaisista asioista.

Paikalla ovat kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen, Leader Länsi-Saimaan yritystukineuvoja Juri Savtschenko sekä Pasi Toropainen ja Tarmo Soronen Etelä-Karjalan Yrittäjistä.

Tilaisuus on maksuton, mutta aamupalatarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätiedot: Juri Savtschenko, p. 045 214 9412 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olkkolan Kartano sijaitsee osoitteessa Olkkolantie 2, 54800 Savitaipale.

TERVETULOA!

Yrittäjäilta Taipalsaarella

Taipalsaaren kunta järjestää yrittäjäillan

Aika: torstai 5.4.2018 klo 18.00
Paikka: Taipolis (Taipalsaaren sairaala)

 Yrittäjä, tule kuulemaan rahoitusmahdollisuuksista. Ohjelmassa:

 • Avaus, Taipalsaaren kunnanjohtaja
 • Maaseutuohjelman tuet, Antero Parkkonen, ProAgria
 • Kahvitauko
 • Tukirahatilanne ja hakeminen, Juri Savtschenko, Leader Länsi-Saimaa
 • Keskustelua ja vapaata ajatusten vaihtoa

Tervetuloa!

Jari Willman, kunnanjohtaja

Vuosikokous 26.4.2018 klo 18:00

Leader Länsi-Saimaa ry:n vuosikokous 26.4.2018 klo 18.30 Taipalsaarella Vehkataipaleen Metsästysmajalla os. Kanavakuja 2 A, Vehkataipale. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilu alk. klo 18.00. Valtakirjat tarkastetaan ennen kokousta.
 
Ennen vuosikokousta klo 18.15 metsästysmajan esittely. Myös kylätalona toimiva maja rakennettiin Leader -tuella. Rakennustyöt tehtiin kokonaan talkoovoimin.
 
Tervetuloa!

Pk-yrittäjät saavat jatkossa yritystukea myös kierrätyskoneiden hankintoihin

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote  30.3.2017 

Valtioneuvosto on 30.3.2017 hyväksynyt maaseudun yritysrahoitusta koskevan asetusmuutoksen. Jatkossa maaseutualueilla sijaitsevat pk-yritykset voivat hakea yritysrahoitusta käytettyjen koneiden ja laitteiden hankkimiseen. Täsmennykset ja muutokset ovat lainsäädäntöä selkeyttäviä ja niillä yhdenmukaistetaan käytäntöjä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 yritysrahoituksen sekä muun julkisen rahoituksen välillä. Muutokset tulevat voimaan 1.4.2017.
– Asetusmuutoksen jälkeen investointeja voidaan tehdä monipuolisemmin ja resursseja säästäen, toteaa ylitarkastaja Juuso Kalliokoski maa- ja metsätalousministeriöstä.
Käytetyn tekniikan hankkimiselle pitää olla selkeät perustelut. Pääosa rahoituksesta suunnataan edelleen uusien koneiden ja laitteiden hankkimiseen.

Maaseudun yritysrahoituksella on huomattava vaikutus maaseutualueiden pienten ja keskisuurten yritysten uudistumiselle ja kilpailukyvylle ja sillä edistetään myös työllisyyttä. Rahoituksen tavoitteena on monipuolistaa yritysrakennetta ja lisätä maaseudun elinvoimaa. Suomi rahoittaa osan tuesta ja osa saadaan EU:n maaseuturahastosta.

Maaseutuohjelman yritysrahoituksen avulla moni aloittava tai toimintaansa kehittävä pk-yritys voi ponnistaa eteenpäin kotimaassa tai kansainvälisille markkinoille.
– Ohjelman toteutus on käynnistynyt vauhdikkaasti. Noin 70 miljoonan euron tuen kannustamana pk-yritykset ovat panostaneet investointeihinsa 200 miljoonaa euroa yksityistä rahoitusta. Uusia yrityksiä on perustettu ja käynnissä on lähes 300 miljoonan euron rakentamis-, kone- ja laiteinvestoinnit sekä näitä koskevat toteutettavuustutkimukset, kertoo Kalliokoski.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Juuso Kalliokoski, p. 029 516 24 70, juuso.kalliokoski(at)mmm.fi

Hankerekisteri on julkaistu

 

Maaseutuviraston ylläpitämä hankerekisteri on julkaistu osoitteessa www.maaseutu.fi.

Hankerekisteristä löydät tiedot Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta ohjelmakaudella 2014–2020 rahoituksen saaneista hankkeista ja yritystuista.

 

Hankerekisteristä voit selata esim. oman alueesi Leader- ryhmän tai Ely- keskuksen rahoittamia hankkeita tai voit hakea tietoa tietyn aihepiirin hankkeista. Hankerekisteristä saa tiedot hankkeiden kokonaisrahoituksesta. Kokonaisrahoitus sisältää hankkeen saaman tuen ja yksityisen rahoituksen. Tuesta osa on kansallista rahoitusta ja osa rahoituksesta tulee EU:n maaseuturahastosta.

 

Rekisterin tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Paperipäätöksen saaneiden hankkeiden tiedot päivitetään rekisteriin myöhemmin.

Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Kipparinkatu 1
   53100 Lappeenranta
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

   Seuraa myös

   Facebook 

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake